Op deze pagina treft u belangrijke informatie voor uw huisdier, bijvoorbeeld over vaccinaties, reisadviezen met behorende invoereisen, verplicht chippen etc.
Alle honden die vanaf 1 april 2013 worden geboren, moeten verplicht gechipt en geregistreerd worden. Het chippen van honden moet dierenwelzijnsproblemen tegengaan. Zoals vermissing van honden, zwerfhonden, mishandeling, verwaarlozing en malafide handel in honden. Het besluit van de overheid gaat vanaf 1 april 2013 in en verplicht elke eigenaar om zijn hond binnen zeven weken na de geboorte te laten chippen en registreren.
Veel diereneigenaren laten hun huisdier chippen om deze bij vermissing snel terug te kunnen vinden. Wanneer u uw huisdier laat chippen bij dr. Woof! dan registreren wij de chip voor u bij de databank van de Backhomeclub. U ontvangt vervolgens een e-mail met pincode. Deze moet u goed bewaren zodat u zonodig gegevens bij de databank kunt veranderen, zoals adresgegevens of uw telefoonnummer.
Overigens, wanneer u met uw huisdier naar het buitenland gaat, is een chip verplicht.
Verder is het goed om te weten dat er tegenwoordig kattenluikjes zijn die werken op een chip, dus dan heeft u extra voordeel bij het chippen van uw kat.Ieder land heeft zijn eigen regels met betrekking tot het invoeren van huisdieren. Deze invoereisen kunnen bijvoorbeeld bepaalde vaccinaties, ontworming en/of gezondheidsverklaringen omvatten. Het is verstandig om u, ruim voordat u op reis gaat met uw huisdier, goed te laten informeren.
Lees hier meer over de invoereisen per land.
Wij werken volgens de meest recente vaccinatieschema’s. Het merk dat wij gebruiken voor de vaccinaties is Nobivac. Natuurlijk verlenen wij ook na de vaccinatie de beste zorg voor uw huisdier. Mocht uw huisdier kort na het vaccineren klachten krijgen, dan is het het beste om direct terug te komen naar onze kliniek of dependance voor advies. Is de dierenarts op dat moment niet meer aanwezig dan kunt u bellen met het telefoonnummer van Dr. Woof! dat u vindt op de stempel in uw vaccinatieboekje. U krijgt dan direct één van onze medewerkers aan de lijn.
In de praktijk komen bijwerkingen door vaccinatie zeer weinig voor. De belangrijkste klachten zijn: misselijkheid/braken, sloom en/of pijn rond de prikplaats. Als u zich zorgen maakt over uw huisdier, neem dan altijd contact met ons op voor advies! U kunt voor een vaccinatie iedere dag tijdens één van onze inloopspreekuren terecht. Een afspraak is hiervoor niet nodig.
Wilt u met een nest pups of kittens komen, dan vragen wij wel om even contact met ons op te nemen zodat we een afspraak met u kunnen maken.
De belangrijkste vaccinatie-adviezen geven wij hier weer per diersoort.