Voeding en Medicijnen

Dieetvoeding
Uiteraard bent u bij ons ook welkom om speciaal dieetvoeding voor uw hond of kat te komen ophalen. Wij hebben standaard (bijna) alle voeding van Royal Canin en het grootste deel van Hill's op voorraad aan de Binnenhof. In onze dependances hebben wij de meest voorkomende voeders van Royal Canin en Hill's liggen, belt u van te voren even of het aanwezig is?
Tevens kunnen wij alle andere dieetvoedingen voor u bestellen. Bijvoorbeeld Trovet of Sanimed. Vraagt u naar de mogelijkheden.
Dr. Woof! biedt u de mogelijkheid een sms te sturen voordat uw diervoeding op is. Zo bent u er zeker van altijd voldoende voeding in huis te hebben.

Ontworming
Een goede ontworming van uw hond of kat is erg belangrijk. Wij adviseren u om 4x per jaar uw hond of kat te ontwormen. Voor puppy’s en kittens hanteren wij het volgende ontwormingsadvies:
Pups: op een leeftijd van 2, 4, 6, 8, 10 en 12 weken. Daarna iedere maand totdat ze een half jaar oud zijn. Vervolgens 4x per jaar.
Kittens: op een leeftijd van 4, 6, 8, 10 en 12 weken. Daarna iedere maand totdat ze een half jaar oud zijn. Vervolgens 4x per jaar.

Ontvlooiing
Het advies is om eenmaal per 4 weken een pipet te geven bij de hond of kat. Dit adviseren wij heel het jaar door. Dit omdat vlooien in de winter in huis overleven. Daarnaast kan een goede vlooienpreventie grotendeels een vlooienallergie voorkomen.

Een vlooienallergie houdt in dat uw hond of kat maar 1 beet van een vlo nodig heeft om veel jeuk te krijgen. Door de jeuk gaat de hond of kat zich vaak kapot krabben en likken, dit doen ze vaak op de plek bij de staart aanzet maar het kan ook zeker op ander plekken zijn.

Tevens is er een injectie tegen vlooien, genaamd Program, die ongeveer 6 maanden werkt. Deze injectie zorgt ervoor dat wanneer de vlo eitjes legt, deze niet kunnen uitkomen.

Medicatie
Omdat niet iedere medicatie even onschuldig is en schadelijke effecten kunnen hebben wanneer deze worden ingegeven bij een dier waarvoor het niet is bedoeld, geven wij niet standaard medicijnen mee aan onze klanten aan de balie.
Wij geven daarom geen antibioticumhoudende middelen mee. Hiervoor moet één van onze dierenartsen eerst uw dier hebben gezien. Zo kunnen wij de medicatie afstemmen op het precieze probleem van uw huisdier, zodat de medicatie zo effectief mogelijk is.
Medicijnen die gegeven worden bij hart-, urine-, suikerziekte-, of nierproblemen geven wij wel af aan onze balie zonder uw dier gezien te hebben, als u al eerder bij ons geweest bent. Bent u nieuw in onze praktijk, dan vragen wij om een uitdraai van uw vorige dierenarts, zodat wij zeker zijn dat u de juiste medicatie meekrijgt.

Heeft u medicatie nodig en twijfelt u of u ze zo kunt komen halen, neem dan even contact met ons op. Dit om te voorkomen dat u voor niets langs komt.

Wilt u medicatie op één van onze dependances komen ophalen, belt u ons dan even van te voren? Dan kunnen wij de juiste medicatie laten klaarleggen. U kunt ons bereiken op 010-7900510.

dr. Woof! Veterinaire Dienstverlening staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 54592992.
Ons BTW-nummer is NL002028824B34
Creatie en realisatie door The MindOffice
Beoordeling van Dr. Woof op facebook.com: 4.4 uit 5 (59 beoordelingen)