Vaccinaties

Wij werken volgens de meest recente vaccinatieschema’s. Het merk dat wij gebruiken voor de vaccinaties is Nobivac. Natuurlijk verlenen wij ook na de vaccinatie de beste zorg voor uw huisdier. Mocht uw huisdier kort na het vaccineren klachten krijgen, dan is het het beste om direct terug te komen naar onze kliniek of dependance voor advies. Is de dierenarts op dat moment niet meer aanwezig dan kunt u bellen met het telefoonnummer van dr. Woof! dat u vindt op de stempel in uw vaccinatieboekje. U krijgt dan direct één van onze medewerkers aan de lijn.
In de praktijk komen bijwerkingen door vaccinatie zeer weinig voor. De belangrijkste klachten zijn: misselijkheid/braken, sloom en/of pijn rond de prikplaats. Als u zich zorgen maakt over uw huisdier, neem dan altijd contact met ons op voor advies! U kunt voor een vaccinatie iedere dag tijdens één van onze inloopspreekuren terecht. Een afspraak is hiervoor niet nodig.

Wilt u met een nest pups of kittens komen, dan vragen wij wel om even contact met ons op te nemen zodat we een afspraak met u kunnen maken. Wij vaccineren ook aan huis, klik hier voor meer informatie.


De belangrijkste vaccinatie-adviezen geven wij hieronder weer per diersoort:

Hond
Op een leeftijd van 6 weken: Parvo en hondenziekte
Op een leeftijd van 9 weken: Ziekte van Weil (leptospirose), Parvo (eventueel kennelhoest)
Op een leeftijd van 12 weken: Ziekte van Weil (leptospirose), Parvo, hondenziekte en besmettelijke geelzucht (Hepatitis)
1 jaar na de laatste vaccinatie: Grote cocktail (Weil, Parvo, hondenziekte, hepatitis (eventueel kennelhoest))
Volwassen honden krijgen òf de grote cocktail (Ziekte van Weil, Parvo, hondenziekte en Hepatitis(eventueel kennelhoest)) òf de kleine cocktail (Weil (eventueel kennelhoest)). Welke vaccinatie de oudere honden nodig hebben, hangt af van hoe ze de voorgaande jaren zijn gevaccineerd. De dierenarts bepaalt samen met u als eigenaar ter plekke, aan de hand van het vaccinatieboekje, welke vaccinaties nodig zijn.

Vanaf eind 2014 werken wij met een nieuw vaccin tegen de Ziekte van Weil. Omdat deze een betere bescherming biedt (doordat hij tegen meer stammen van de bacterie beschermt dan het oude vaccin) moet dit vaccin in het 1e jaar na 3-6 weken worden herhaald. 

Kat
Op een leeftijd van 9 weken: kattenziekte en niesziekte
Op een leeftijd van 12 weken: kattenziekte en niesziekte
1 jaar na de laatste vaccinatie: kattenziekte en niesziekte
Volwassen katten krijgen een vaccin tegen kattenziekte en/of niesziekte. Welke vaccinatie de volwassen katten nodig hebben, hangt af van hoe ze de voorgaande jaren zijn gevaccineerd. De dierenarts bepaalt samen met u als eigenaar ter plekke, aan de hand van het vaccinatieboekje, welke vaccinaties nodig zijn.

Konijnen
Het Nobivac Myxo plus vaccin beschermt 1 jaar tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2

Konijnen kunnen voor Myxo-RHD gevaccineerd worden vanaf een leeftijd van 5 weken en voor de RHD2 vanaf 10 weken.

Fretten
Het is belangrijk om uw fret tegen hondenziekte en parvo te vaccineren. Dit doen wij met het puppyvaccin DP van Nobivac.
Op een leeftijd van 9 weken: hondenziekte en Parvo
Op een leeftijd van 12 weken: hondenziekte en Parvo
Daarna jaarlijks inenten tegen hondenziekte en Parvo

Rabiës buitenland
Alle honden en katten moeten verplicht gevaccineerd zijn tegen Rabiës wanneer zij naar het buitenland gaan. Afhankelijk van het land worden hier aanvullende eisen aan gesteld, voor bijvoorbeeld de termijn en eventueel bloedonderzoek. Het vaccin dat Dr. Woof! gebruikt is binnen de EU 3 jaar geldig.
Tevens moeten alle dieren die naar het buitenland gaan in het bezit zijn van een blauw Europees paspoort en moeten zij gechipt zijn.
Daarnaast heeft ieder land zijn eigen regels met betrekking tot het vaccineren en soms ook ontwormen van dieren. Het is verstandig om u, ruim voordat u op reis gaat met uw huisdier, goed te laten informeren. Meer informatie kunt u vinden op het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren.

De gevolgen van het niet op orde hebben van de vaccinaties voor uw huisdieren kunnen vergaand zijn. In sommige landen wordt het dier in beslag genomen, enkele landen gaan zover dat zij het dier laten inslapen.

Kennelhoest/pension/puppycursus/hondenuitlaatservice
Kennelhoest wordt overgedragen van hond op hond via minuscuul kleine druppels in de lucht of via direct contact, zoals neus tegen neus. Hoewel de naam dat wel doet vermoeden, wordt kennelhoest niet alleen in kennels overgedragen, maar ook bijvoorbeeld op straat door het contact met andere honden.

In de bovenstaande hoog-risico situaties wordt vaak gevraagd om een zogenaamde kennelhoest vaccinatie. Dr. Woof! kiest voor het kennelhoest-vaccin dat in de neus van de hond wordt gedruppeld. Dit vaccin is na 5 dagen effectief en werkzaam gedurende 1 jaar.
Mocht het dier de neusdruppels niet toelaten, dan heeft Dr. Woof! altijd een alternatieve kennelhoest-injectie bij zich. Deze injectie moet in het eerste jaar 2x toegediend worden en is pas 3 weken na de 2de vaccinatie effectief. Verder is het vaccin maar gedurende 3 maanden na vaccinatie werkzaam.
Voor veel pensions is tevens de identificatiechip verplicht.

Pension kat
Afhankelijk van het gevolgde vaccinatieschema krijgt de kat een vaccinatie tegen niesziekte en/of kattenziekte en toegediend. Daarnaast is het in sommige pensions verplicht om de kat een extra bescherming tegen de niesziekte te geven middels het neus-vaccin. Vraagt u van te voren even na of dit ook voor uw pension geldt.
Voor veel pensions is tevens de identificatiechip verplicht.

dr. Woof! Veterinaire Dienstverlening staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 54592992.
Ons BTW-nummer is NL002028824B34
Creatie en realisatie door The MindOffice
Beoordeling van Dr. Woof op facebook.com: 4.4 uit 5 (59 beoordelingen)