Nieuws - Actueel - Informatie

December 2018

Vuurwerkangst

De jaarwisseling staat weer bijna voor de deur, wat voor ons een gezellige tijd is, maar voor sommige huisdieren veel stress en angst kan geven.


  • De beste oplossing voor vuurwerkangst is training, dit kan bijvoorbeeld bij een gedragstherapeut of d.m.v. een vuurwerk-CD eventueel in combinatie met medicatie. Trainen kan een definitieve oplossing geven, terwijl bij het geven van medicatie de angst slechts tijdelijk onderdrukt wordt. Deze training moet natuurlijk wel op tijd worden gestart, liefst een paar maanden voor oudejaarsavond.
  • Houdt uw hond de dagen rond de jaarwisseling aangelijnd. Een hond kan in paniek wegrennen van de schrik en zo ongelukken veroorzaken. Erg angstige honden kunnen het best de hele maand december aan de lijn blijven.
  • Houdt uw kat binnen rond de jaarwisseling en zorg dat uw kat een veilig plekje heeft om zich terug te trekken. Zorg ook voor een kattenbak voor de buitenkat, zodat uw kat veilig binnen kan blijven.
  • Sluit ramen en de gordijnen en zet eventueel de tv aan, zodat er zo min mogelijk vuurwerk te zien en te horen is.
  • Angstig gedrag moet u proberen te negeren. Wanneer u uw huisdier gaat aaien en troosten kan dit worden gezien als een beloning voor het gedrag en zal het de volgende keer mogelijk nog angstiger zijn. Ook dient u uw dier niet te straffen, dit maakt de angst alleen maar erger. Het is vooral belangrijk om zelf rustig te blijven.

Er kan medicatie worden gegeven om uw dier te ondersteunen. De onderstaande middelen zijn de geneesmiddelen die door ons worden aanbevolen:

  • Alprazolam is een medicatie voor hond en kat die voornamelijk een angstremmend effect geeft en weinig sedatie (sufheid). Dit is tegenwoordig het eerste keuze middel voor vuurwerkangst. U kunt hier maximaal een paar dagen voor oud en nieuw mee starten. Er wordt op het begeleidende formulier een minimale en maximale dosering aangegeven, sommige dieren krijgen ook in de dagen ervoor een gift. Er is geen vast advies voor hoe hoog de gift moet zijn of hoe vaak deze moet worden gegeven want elke hond is anders. Er zijn honden die met een eenmalige laag gedoseerde gift op de avond zelf al geen problemen meer ervaren maar andere dieren worden de hele dag behandeld met de maximale dosering en zijn nog steeds iets angstig. Meestal zijn de avonden het ergst qua afsteken van vuurwerk dus 2-3 dagen voor oud en nieuw kan een hond bijvoorbeeld in de avond om 6 uur een dosering krijgen zodat het dier dan ondersteund worden. Wij kunnen u dus geen advies geven over welke dosering voor uw hond werkt en hoe vaak u de medicatie moet geven. U kunt altijd starten met de lage dosering en als dit niet werkt omhoog naar de hogere dosering. Op het formulier dat u heeft meegekregen staat een doseringsvoorstel qua tijd aangegeven, de dosering zelf zult u dus zelf per hond moeten bepalen. De maximale dosering mag natuurlijk nooit worden overschreven.
  • Zylkène voor hond en kat bevat het wereldwijd gepatenteerde decapeptide α-casozepine dat via een natuurlijk proces uit melkeiwit (caseïne) gewonnen is. Zylkène mag gecombineerd worden met medicijnen. Bovendien is Zylkène veilig te gebruiken, ook tijdens dracht als lactatie. Het beste kunt u ruim van tevoren starten met deze medicatie. Twee weken tot een maand is aan te raden maar ook een paar dagen voor de start van het vuurwerk kan het al een positief effect geven.
Voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Dr. Woof! wenst u alvast een fijne en rustige jaarwisseling!

September 2018

Vacatures beschikbaar!

We zijn momenteel op zoek naar een dierenarts ! Klik hier voor meer informatie.
Dierenartsen die al lang in het vak zitten, onervaren dierenartsen en herintreders zijn ook van harte welkom om te solliciteren!Augustus 2018
Dr. Woof in de top 7 beste dierenartsen in Zoetermeer!

Wauw wat zijn we vereerd: we behoren tot de top 7 beste dierenartsen in Zoetermeer! Bedankt voor alle stemmen.

Klik hier voor het volledige artikel.
Juli 2018
Hittegolf: pas op voor heet asfalt!

Er is deze week een hittegolf in Nederland en dit betekent ook dat bijv. het asfalt zeer heet kan worden. Pas dan op wanneer u uw hond gaat uitlaten en vermijd wandelen over asfalt, vooral tussen 12:00 en 18:00!

Lees hier meer informatie over dit onderwerp.


Bron: ANP


Warme dagen! Heerlijk, maar let op!

Geniet u ook zo van deze warme dagen?
Naast het heerlijke zonnetje, het terrasje en het koele drankje, zijn er ook risico's.

Let er bijvoorbeeld op dat u uw huisdier niet even in de auto achterlaat. Ook niet voor een paar minuten. Het kan namelijk al na 10 min warmer worden dan 40 graden in de auto!! Het maakt niet uit of het raam op een kiertje staat.

Hou er ook rekening mee dat de dieren alleen kunnen zweten via de pootjes en kunnen dus snel oververhit raken omdat ze minder goed de warmte kwijt kunnen.


Tekenseizoen
***Handige Tip!!

Bayer PetCare NL heeft een app ontwikkeld: de Tekenscanner. Hiermee kunt u kosteloos een teek opsturen en deze wordt voor u nagekeken op een aantal ziekten. In het onderstaande filmpje wordt uitgelegd hoe het in z'n werk gaat.


Leptospirose

Vaccineren doen we tegenwoordig tegen een aantal ziekten, waaronder Leptospirose (ook wel Ziekte van Weil).
Hoeveel weet u eigenlijk van deze ziekte? Via deze link kunt u uzelf testen over de kennis van de ziekte d.m.v. een korte quiz en daarnaast wordt er allerlei nuttige informatie gegeven.


Juni 2018
Locatie Rijswijk gaat van start!!


En we zijn van start gegaan met de operaties op onze nieuwe locatie in Rijswijk!
Afspraken voor operaties kunnen telefonisch gemaakt worden via 010-7900510


Vakantie, heerlijk, we hebben er al zin in!

 

Neemt u uw huisdier mee op vakantie? En weet u wat er nodig is om met uw dier de grens over te gaan?
In dit vakantiegidsje staan tips over op vakantie gaan met uw huisdier. O.a. informatie over ontwormen en ontvlooien en tips & trucs voor onderweg. Kom bij ons langs om het gratis gidsje op te halen!
Daarnaast is het altijd handig om de website van het LICG te raadplegen. Uiteraard kunt ook contact met ons opnemen voor vragen.

Pas op met kantelramen!

Door het heerlijke weer gooien mensen hun ramen open en deuren open, maar helaas maken de katten daar gebruik van. Zelfs een kantelraam op een kiertje is niet veilig voor de kat. Eigenaar vertrekt van huis, zet het kantelraam open met goede bedoelingen en de kat ziet zijn kans. Het komt jammer genoeg best vaak voor dat we een kat aantreffen die uren vast heeft gezeten tussen het kantelraam. Door het vele wrikken om los te komen kunnen ze erg veel schade aan zichzelf richten, vaak onherstelbaar. Let dus goed op met het openzetten van deuren en ramen, uw kleine dondersteen kan zomaar zijn kans schoon zien !


Mei 2018
De warme dagen komen er weer aan!


Dit betekent: ijsjes, terrasjes, waterpret etc, etc. Super leuk allemaal maar soms wat minder leuk voor onze huisdieren.
Hou er rekening mee dat de dieren alleen kunnen zweten via de pootjes en kunnen snel oververhit raken omdat ze minder goed de warmte kwijt kunnen. Geef uw dier wat meer schaduw en verkoeling, zorg dat er altijd drinken beschikbaar is en dat uw dier zich niet te veel inspant. De pootjes in het water zetten kan ook helpen voor afkoeling.
Laat uw huisdier nooit alleen in de auto achter! De temperaturen in de auto kunnen tot zeer hoge waarden oplopen en kan dus dodelijk zijn!
Oververhitting kunt u herkennen aan: veel hijgen, kwijlen, zeer warm aanvoelen, rode slijmvliezen, buiten bewustzijn raken.

Via deze link vindt u nog 8 tips over “honden en warm weer”.

Ook konijnen kunnen erg last hebben van hitte, hier een handige website over dit onderwerp.

Voor vragen over dit onderwerp kunt u bij ons terecht via 010-7900510.

Sneak preview Rijswijk!

Rijswijk gaat verhuizen en wel een heeeeeeel stuk verderop, namelijk één pand verder ! Hier alvast een Sneak Preview van onze mooie nieuwe locatie. Zoals u ziet is het bijna klaar en daarom houden wij 6 Juni een openingsdag !


Laparoscopische sterilisatie
Laparoscopische sterilisatie: sneller, veiliger en minder napijn voor de hond.
Klik hier voor meer informatie of maak telefonisch een afspraak via 010-7900510.


April 2018
Is het ouderdom of is het misschien het gebit?Al snel worden veel problemen verklaard vanwege ouderdom, maar is dit altijd zo?

Vaak sluipt het er geleidelijk in, eigenaren zien het niet totdat plots iemand die lang niet over de vloer is geweest ze erop wijzen.
• Tekenen van vermageren
• Vaak de brokken uitbraken (“zal wel last hebben van haarballen”).
• Eet liever blik dan brokken (“zal wel verwend zijn”).
• Slecht onderhouden vacht (“tja, ze wordt oud he”).
• Knarsetanden.
• Meer likken aan de bek.
• Snotneus, vuile ogen.
Veel dieren kunnen pijn goed verbergen en laten het pas zien, als het daadwerkelijk heel erg is.

Kom naar Dr. Woof voor een gratis gebitscontrole zodat we eventueel verergering van gebitsproblemen kunnen voorkomen.
Hier hoeft u geen afspraak voor te maken, kom gerust langs in één van onze inloopspreekuren.

Maart 2018
Brrr...wat is het koud!

Niet alleen voor ons is het koud maar ook voor de dieren. Daarom is het verstandig om een extra oogje in het zeil te houden deze dagen. In dit artikel vindt u terug waar u het beste op kan letten.

**Breaking news!!

Onze locatie in Rijswijk gaat uitbreiden en deze week zijn de verbouwingen van start gegaan. We zullen u uiteraard op de hoogte houden van deze ontwikkelingen!
Februari 2018
Maand van het gebit!

Februari is de maand van het gebit! U ontvangt 10% korting op een gebitsbehandeling wanneer u deze in februari laat uitvoeren. Bel ons op 010-7900510 voor een afspraak!


...
dr. Woof! Veterinaire Dienstverlening staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 54592992.
Ons BTW-nummer is NL.1804.388.27.B01
Creatie en realisatie door The MindOffice
Beoordeling van Dr. Woof op facebook.com: 4.4 uit 5 (59 beoordelingen)