Veelgestelde vragen

Wat is Dr.Woof! eigenlijk?

Dr. Woof! is in 2009 van start gegaan als laagdrempelig alternatief voor de huisdierenpraktijk. Onze organisatie wordt geleid door een dierenarts met ruim 10 jaar ervaring in de grote- en kleine huisdierenpraktijk. Wij zijn van mening dat de zorg voor uw huisdier goede service moet bieden en scherp geprijsd kan zijn. Wij werken uitsluitend met ervaren dierenartsen en een assistente tijdens onze vaccinatie-acties en in onze kliniek en dependances. Door efficiënt te werken kunnen wij onze diensten voordelig aan u aanbieden.

Wat houdt een vaccinatie-actie in?
Dr. Woof! bezoekt 3 à 4 keer per jaar een groot aantal dierenspeciaalzaken. De deelnemende winkels kunt u hier terugvinden. Dit bezoek wordt een aantal weken van te voren aangekondigd door middel van flyers en posters in de winkel, waar de datum en tijd van de aktie op vermeld staan. Op dit tijdstip bent u van harte welkom met uw hond, kat, konijn of fret voor een vaccinatie en/of chip.

U vindt Dr. Woof! in de winkel achter een behandeltafel. Bij grote drukte is er misschien een wachtrij, anders loopt u gewoon door. De dierenarts checkt of uw huisdier gezond is en bepaalt samen met de eigenaren de benodigde vaccinatie(s). Mocht u speciale vaccinaties nodig hebben i.v.m. verblijf van uw huisdier in een pension of het buitenland, dan kunt u dat natuurlijk aangeven.

De dierenarts vaccineert en/of chipt uw hond, kat, konijn of fret en het vaccinatieboekje wordt vervolgens voor u ingevuld. Wanneer u uw e-mailadres doorgeeft op de flyer (welke u bij de kassa van de dierenwinkel krijgt), dan zorgen wij voor een herinnering voor uw volgende bezoek aan Dr. Woof!.
Ook kunt u de flyer thuis alvast downloaden, uitprinten en invullen. Dat bespaart weer wat tijd! Klik hier voor de flyer.

Na de vaccinatie ontvangt u van de dierenarts of van de assistent een bon. Hiermee kunt u bij de kassa betalen.

Wanneer en met welk vaccin moet mijn hond, kat, fret of konijn gevaccineerd worden?

Wij werken volgens de meest recente vaccinatieschema’s. Het merk dat wij gebruiken voor de vaccinaties is Nobivac. De belangrijkste vaccinatie-adviezen staan hieronder weergegeven.

Pups:

Op een leeftijd van 6 weken: Parvo en hondenziekte

Op een leeftijd van 9 weken: Ziekte van Weil (leptospirose), Parvo en kennelhoest (neusdruppels)

Op een leeftijd van 12 weken: Ziekte van Weil (leptospirose), Parvo, hondenziekte en besmettelijke geelzucht (Hepatitis)

Kittens:

Op een leeftijd van 9 weken: kattenziekte en niesziekte

Drie tot vier weken na de eerste vaccinatie moet deze worden herhaald.

Honden

Op een leeftijd van 1 jaar: Grote cocktail (Weil, Parvo, hondenziekte, hepatitis en kennelhoest)

Volwassen honden krijgen óf de grote cocktail óf de kleine cocktail (Weil en kennelhoest). Welke vaccinatie de oudere honden nodig hebben, hangt af van hoe ze de voorgaande jaren zijn gevaccineerd. De dierenarts bepaalt samen met de eigenaar ter plekke, aan de hand van het vaccinatieboekje, welke vaccinaties nodig zijn.

Katten

Op een leeftijd van 1 jaar: kattenziekte en niesziekte

Volwassen katten krijgen een vaccin tegen kattenziekte en/of niesziekte. Welke vaccinatie de volwassen katten nodig hebben, hangt af van hoe ze de voorgaande jaren zijn gevaccineerd. De dierenarts bepaalt samen met de eigenaar ter plekke, aan de hand van het vaccinatieboekje, welke vaccinaties nodig zijn.

Rabiës/buitenland

Alle honden en katten moeten verplicht gevaccineerd zijn tegen Rabiës wanneer zij naar het buitenland gaan. Afhankelijk van het land worden hier aanvullende eisen aan gesteld, voor bijvoorbeeld de termijn en eventueel bloedonderzoek. Het vaccin dat dr. Woof! gebruikt is binnen de EU drie jaar geldig.

Tevens moeten alle dieren die naar het buitenland gaan in het bezit zijn van een blauw Europees paspoort en moeten zij gechipt zijn.

Daarnaast heeft ieder land zijn eigen regels met betrekking tot het vaccineren van dieren. Het is verstandig om u, ruim voordat u op reis gaat met uw huisdier, goed te laten informeren. Meer informatie kunt u vinden op het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren.

De gevolgen van het niet op orde hebben van de vaccinaties voor uw huisdieren kunnen vergaand zijn. In sommige landen wordt het dier in beslag genomen, enkele landen gaan zover dat zij het dier laten inslapen.

Kennelhoest/pension/puppy-cursus/hondenuitlaatservice

Kennelhoest wordt overgedragen van hond op hond via minuscuul kleine druppels in de lucht of via direct contact, zoals neus tegen neus. Hoewel de naam dat wel doet vermoeden, wordt kennelhoest niet alleen in kennels overgedragen, maar ook bijvoorbeeld op straat door het contact met andere honden.

In de bovenstaande hoog-risico situaties wordt vaak gevraagd om een zogenaamde kennelhoest vaccinatie. Dr. Woof! kiest voor het kennelhoest-vaccin dat in de neus van de hond wordt gedruppeld. Dit vaccin is na 5 dagen effectief en werkzaam gedurende 1 jaar.

Mocht het dier de neusdruppels niet toelaten, dan heeft dr. Woof! altijd een alternatieve kennelhoest-injectie bij zich. Deze injectie moet in het eerste jaar 2x toegediend worden en is pas 3 weken na de 2de vaccinatie effectief. Verder is het vaccin maar gedurende 3 maanden na vaccinatie werkzaam.

Voor veel pensions is tevens de identificatiechip verplicht.

Pension kat

Afhankelijk van het gevolgde vaccinatieschema krijgt de kat een vaccinatie tegen niesziekte en/of kattenziekte toegediend. Daarnaast is het in sommige pensions verplicht om de kat een extra bescherming tegen de niesziekte te geven middels het Bb-vaccin. Vraagt u van te voren even na of dit ook voor uw pension geldt.

Voor veel pensions is tevens de identificatiechip verplicht.

Konijnen

Het Nobivac Myxo-RHD vaccin beschermt 1 jaar tegen Myxomatose en RHD1.
Daarnaast hebben we een vaccin tegen RHD2, die tevens een jaar geldig is.

Fretten

Het is belangrijk om uw fret tegen hondenziekte en Parvo te vaccineren. Dit doen wij met het puppyvaccin DP van Nobivac.

Op een leeftijd van 9 weken: hondenziekte en Parvo

Op een leeftijd van 12 weken: hondenziekte en Parvo

Volwassen fretten moeten ieder jaar gevaccineerd worden om een goede bescherming te bieden.

Waarom moet mijn huisdier gechipt worden?

Alle honden die vanaf 1 april 2013 worden geboren, moeten verplicht gechipt en geregistreerd worden. Het chippen van honden moet dierenwelzijnsproblemen tegengaan. Zoals vermissing van honden, zwerfhonden, mishandeling, verwaarlozing en malafide handel in honden. Het besluit van de overheid gaat vanaf 1 april 2013 in en verplicht elke eigenaar om zijn hond binnen zeven weken na de geboorte te laten chippen en registreren. Klik hier voor meer informatie over het verplicht chippen.

Veel diereneigenaren laten hun huisdier chippen om deze bij vermissing snel terug te kunnen vinden. Wanneer u uw huisdier laat chippen bij dr. Woof! dan registreren wij de chip voor u bij de databank van de Backhomeclub. U ontvangt vervolgens een e-mail met pincode. Deze moet u goed bewaren zodat u zo-nodig gegevens bij de databank kunt veranderen, zoals adresgegevens of uw telefoonnummer.

Overigens, wanneer u met uw huisdier naar het buitenland gaat, is een chip verplicht.

Verder is het goed om te weten dat er tegenwoordig kattenluikjes zijn die werken op een chip, dus dan heeft u extra voordeel bij het chippen van uw kat.

Wat doet dr. Woof! bij bijwerkingen als gevolg van de vaccinatie?

Natuurlijk is nazorg belangrijk voor uw huisdier. Mocht uw huisdier kort na het vaccineren klachten krijgen, dan is het het beste om direct terug te komen naar de winkel voor advies. Is de actie al afgelopen dan kunt u bellen met het telefoonnummer van dr. Woof! dat u kunt vinden op onze stempel in het vaccinatieboekje. U krijgt dan direct een van onze dierenartsen aan de lijn. Dr. Woof! komt zo-nodig zo snel mogelijk bij u thuis langs om uw huisdier verder te behandelen.

In de praktijk komen bijwerkingen door vaccinatie zeer weinig voor. De belangrijkste klachten zijn: misselijkheid/braken, sloom en /of pijn rond de prikplaats. Als u zich zorgen maakt over uw huisdier, neem dan altijd contact met ons op voor advies!

Wat is het voordeel van de vaccinatieacties van dr. Woof!?

Dr. Woof! biedt u de mogelijkheid om dicht bij u in de buurt tegen een voordelig tarief uw hond en/of kat te laten vaccineren of chippen. Onze acties worden ruim van te voren aangekondigd en op onze website kunt u tot een jaar vooruit terugvinden wanneer wij bij u in de buurt zijn.

Daarnaast leert de ervaring dat veel huisdieren de dierenspeciaalzaak als niet bedreigend ervaren, waardoor ze zich makkelijker laten prikken.

Kijk in onze vaccinatieagenda wanneer Dr. Woof bij u in de buurt komt.

Dr. Woof! komt niet bij mij in de buurt, wanneer kan ik hem verwachten?

Op dit moment bezoeken wij ruim 200 dierenspeciaalzaken, verspreid over heel Nederland. Natuurlijk kan het voorkomen dat wij nog niet bij u in de buurt komen. Wij verwachten zeker nog uitbreiding van het aantal dierenspeciaalzaken. Houdt u dus onze website in de gaten of kijk in onze vaccinatieagenda of er in uw omgeving misschien mogelijkheden zijn.
19-06-2024

Dierenparadijs IJburg
IJburglaan 1307
1087 JJ Amsterdam
10:00 - 11:30

19-06-2024

Jumper Zaandam
Klokbaai 9-11
1506 VE Zaandam
12:30 - 14:00

19-06-2024

Jumper Purmerend
Van IJsendijkstraat 405
1442 LB Purmerend
15:00 - 16:30

dr. Woof! Veterinaire Dienstverlening staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 54592992.
Ons BTW-nummer is NL002028824B34
Creatie en realisatie door The MindOffice
Beoordeling van Dr. Woof op facebook.com: 4.4 uit 5 (59 beoordelingen)